IOC positief over gezamenlijk olympisch bid Noord- en Zuid-Korea

Het Internationaal Olympisch Comité is positief over nieuwe plannen wat betreft het organiseren van de Olympische Zomerspelen van 2032. Niemand minder dan Noord- en Zuid-Korea hebben aangegeven gezamenlijk een poging te willen doen om het evenement binnen te halen.

Volgens IOC-president Thomas Bach wil het IOC de Korea's assisteren bij het ontwikkelen van het plan. De Duitser geeft aan dat hij sport altijd zal zien als een manier om bruggen te slaan. De Noord-Koreaanse sportminister Kim Il-guk is ook enthousiast: "Ik ben zeer ontroerd en enthousiast over de plannen om samen te werken met Zuid-Korea."

Het nationaal olympisch comité van Zuid-Korea liet eerder in de week al weten dat het Seoul graag als gaststad voor 2032 ziet, in samenwerking met de Noord-Koreanen dus. In 1988 werden de Spelen ook al in Seoul gehouden, maar destijds werden ze geboycot door het noorden. De relatie stond er toen sowieso niet best voor: nog geen jaar eerder haalde Noord-Korea een vliegtuig met vooral Zuid-Koreaanse passagiers neer.