Bertens uitgeschakeld in Doha na verlies tegen Mertens

Kiki Bertens is in de kwartfinales van het WTA-toernooi van Doha uitgeschakeld. De Nederlandse nummer acht van de wereld verloor in twee sets van de Belgische Elise Mertens: 4-6, 3-6.

Bertens verloor meteen haar eerste servicegame van de wedstrijd en keek lange tijd tegen een achterstand aan. De 27-jarige Nederlandse kwam wel terug tot 4-4, maar bij een stand van van 4-5 verloor Bertens opnieuw haar service en ging de set naar de Vlaamse Mertens.

De tweede set had hetzelfde scoreverloop als de eerste set. Bertens verloor meteen haar servicegame. Ze knokte zich terug in de set, maar bij een 4-3 achterstand verloor de Nederlandse haar service, waarna Mertens het in de volgende game op haar eigen service afmaakte.

Door de verliespartij van Bertens komt ook een einde haar sterke reeks. Bertens had zes overwinningen op rij geboekt. Twee weken won ze nog het toernooi van Sint-Petersburg. Door de nederlaag blijft 27-jarige tennisster ook op de achtste plaats staan op de wereldranglijst.

Submitter:  Bron: FOK!sport