Griekspoor kan Tsonga één set bijbenen

Tallon Griekspoor heeft zijn eerdere stunt op het ABN AMRO-tennistoernooi van Rotterdam geen vervolg kunnen geven. De 22-jarige Noord-Hollander gaf donderdagmiddag vooral in de eerste set goed partij tegen Jo-Wilfried Tsonga, maar in de tweede set was het snel klaar. De Fransman won in twee sets: 7-6 en 6-1.

De 22-jarige Griekspoor poetste met twee fraaie winners op 5-6, 15-40 twee setpunten weg, maar in de tiebreak gaf de sterke service van Tsonga de doorslag. De 33-jarige Tsonga benutte na een verwoestende eerste opslag zijn vijfde setpunt. De in vorm verkerende Tsonga, die na lang blessureleed in 2018 weer op de weg terug is en vorige week de titel in Montpellier opeiste, behield in de tweede set zijn goede niveau, terwijl bij Griekspoor langzaam de tank leegliep. De Noord-Hollander maakte in de tweede set slechts acht punten.

Griekspoor stuntte dinsdag door in de eerste ronde de Rus Karen Khachanov , als tweede geplaatst, naar huis te sturen. Griekspoor deed op een wildcard mee aan het ATP-toernooi in Ahoy. Door zijn uitschakeling is de rol van Nederland in het enkelspel uitgespeeld. Robin Haase strandde in de eerste ronde. Tsonga, op de weg terug na veel blessureleed, speelt in de kwartfinales tegen de Rus Daniil Medvedev.