Neergeschoten Abdellaoui: 'Mijn zwager was doelwit mislukte liquidatie'

Volgens de vorige week neergeschoten oud-voetballer Yassine Abdellaoui hadden de schutter het niet op hem gemunt. Zijn zwager zou het doelwit zijn geweest. Dat vertelt hij in gesprek met EenVandaag.

Lees ook: Oud-profvoetballer gewond na schietincident Amsterdam

Abdellaoui werd vorige week woensdag neergeschoten voor het huis van zijn zus op IJburg. Hij kwam de sleutels terugbrengen van haar auto die hij had geleend. "Daar hebben ze geprobeerd om me af te maken. Toen kwam het meteen bij me op: dit is voor mijn zwager", aldus het slachtoffer zelf.

"Ik denk niet dat ze mij wilden opruimen. Alle feiten en omstandigheden leiden daar niet toe. Ik ben daar nooit rond die tijd. Ik heb nooit eerder hun auto geleend. Ze moeten hebben gedacht dat ik hem was." Waarom de schutters zijn zwager dood wilden hebben is voor Abdellaoui ook nog een groot vraagteken.

"Ik had geen signalen dat hij in de zware criminaliteit zit. Hij zal op allerlei manieren zijn geld verdienen. Maar ik heb nooit het idee gehad dat als je daar aan de deur staat, dat er dan op je kan worden geschoten", aldus de oud-voetballer van onder andere Willem II en De Graafschap.

Ruim een week na het incident ligt Abdellaoui nog steeds in het ziekenhuis met verwondingen aan zijn linkerbeen. "Er is vijf of zes keer geschoten. Ik ben in mijn onderbeen geraakt. Het bot is daar losgekomen van m'n scheenbeen. Met een handdoek uit mijn sporttas heb ik geprobeerd het bloed op mijn been te deppen. Maar een van mijn bloedvaten is onherstelbaar beschadigd."