ProRail gaat samenwerken met Flitsmeister

ProRail en Flitsmeister gaan bij wijze van proef samenwerken om automobilisten actief te waarschuwen als zij een gevaarlijke onbewaakte spoorwegovergang naderen. In deze proef krijgen de 1,4 miljoen gebruikers van de app vanaf vandaag een melding als ze in de buurt komen van een gevaarlijke overweg.

Prorail: "Flitsmeister biedt dataoplossingen en informatiediensten voor automobilisten via een app. Vanaf vandaag worden gebruikers van de Flitsmeister-app met een melding gewaarschuwd als ze in de buurt komen van een gevaarlijke overweg of een niet actief beveiligde overweg. Dit soort overwegen heeft geen spoorbomen, lampen en bellen. We verwachten dat mensen door deze meldingen een gevaarlijke overweg anders naderen."

Uit onderzoek blijkt dat automobilisten bij een niet actief beveiligde overweg vaak plotseling afremmen en later reageren dan bij een actief beveiligde overweg. ProRail: "Doordat zij nu tijdig een melding ontvangen, verwachten we dat ze zich eerder bewust zijn dat ze een overweg naderen, rustiger afremmen en hun snelheid beter controleren."