WW1 barst weer los in Tannenberg

Het Nederlandse Blackmill Games en M2H hebben de WW1-schutter Tannenberg op Steam uitgebracht. De tweede game in de WW1-gameserie speelt zich af op het Oostfront tijdens de Eerste Wereldoorlog, tussen o.a. de Russen en de Duitsers. Tegelijkertijd met de release komen ook de Bulgaren in de game, samen met een nieuwe map; Dobruja en een aantal nieuwe wapens.

De trailer laat zien dat Bulgarije meedoet aan het gevecht. De Bulgaren brengen nieuwe wapens mee waaronder het Berdan II geweer - een Russisch ontworpen wapen. Niet alle nieuwe wapens zijn in Bulgaarse handen. De Russen krijgen ook het Berdan II-geweer, terwijl de Roemenen toegang krijgen tot de door Britten ontworpen Martini-Henry geweer.

Op de nieuwe Dobrudja-kaart vechten spelers met een uitzicht op de rivier de Donau, terwijl ze proberen controle te krijgen over belangrijke versterkingen op de heuveltop. Met de andere kaarten die al in het spel zitten, betekent dit dat spelers nu kunnen vechten om territorium op de WW1-slagvelden van de Oostzee tot de Zwarte Zee.

Tannenberg is te koop op Steam voor een kleine 17 euro.