Zwaar vuurwerk afgestoken bij hotel Real Madrid-spelers

Bij het Okura Hotel aan de Ferdinand Bolstraat in Amsterdam, waar de selectie van Real Madrid overnacht, is vannacht twee keer zwaar vuurwerk afgestoken. 

Dat laten meerdere omwonenden weten aan AT5. Ze werden rond 2.00 uur en 3.30 uur wakker door een serie knallen. Het geluid was zo hard, dat de alarmen van geparkeerde scooters afgingen. 

'Er werden zeker twintig zware vuurwerkbommen afgestoken', zegt een van de omwonden over de eerste serie knallen. 'Ik kon zien dat de lichten van veel hotelkamers aangingen. Actie geslaagd! Ik ben wel erg voor Ajax, dus moest er wel om lachen. Dit is anders nooit.'

Van de tweede serie zijn verschillende video's gemaakt. Op de beelden is te zien dat er vuurpijlen richting het hotel worden geschoten.

Ajax speelt vanavond tegen Real Madrid in de Arena. Het vuurwerk is vermoedelijk door fans van Ajax afgestoken om de spelers wakker te maken. De F-Side heeft een video van de actie op Twitter gezet:

De politie laat weten ook meldingen te hebben gekregen over de knallen. 'Het ging mogelijk om vuurwerk.'

Update 10:00 uur:
'Rond half vier hebben we vier mensen aangehouden vanwege het afsteken van zwaar vuurwerk', zegt een woordvoerder van de politie. Vanwege privacy-overwegingen wil ze niet zeggen of het Ajax-supporters zijn. 'Wel kan ik zeggen dat het Nederlanders zijn.'