Tallon Griekspoor stunt weer in Rotterdam

Tallon Griekspoor heeft dinsdagavond voor een daverende verrassing gezorgd op het World Tennis Tournament door de als tweede geplaatste Karen Khachanov in de eerste ronde te verslaan: 3-6, 6-3 en 6-2. Griekspoor was vorig jaar ook al goed voor een stunt, toen won hij van Stanislas Wawrinka.

De 22-jarige Griekspoor begon als absolute underdog aan het treffen met Khachanov, die precies tweehonderd plekken hoger op de wereldranglijst staat (11 om 211). De eveneens 22-jarige Rus won de eerste set ook vrij eenvoudig met 6-3, maar in het tweede bedrijf was alles anders. Griekspoor brak Khachanov op 1-0 en liet zelf geen steken meer vallen op zijn eigen service, waardoor de Nederlander de tweede set verrassend won.

In het derde bedrijf gaf Griekspoor zijn sterke vorm een vervolg. Hij won tot twee keer toe de servicegame van de bij vlagen slordig spelende Khachanov en serveerde de wedstrijd op 5-2 op overtuigende wijze uit.

"Natuurlijk ben ik zelf ook verrast dat ik een wereldtopper versla. Ik ben heel blij met deze wedstrijd. Het begin was moeilijk, ik begon te voorzichtig en was misschien iets te onder de indruk van hem. Maar in de tweede en derde set ging het veel beter en heb ik echt de juiste dingen gedaan, ik wou dat het elke week zo ging. Spelen voor een thuisplek doet me goed. Deze overwinning vind ik mooier dan die van vorig jaar. Stan kwam terug van een operatie en was niet in zijn beste vorm. Vanavond heb ik iets meer zelf de partij gewonnen", aldus Griekspoor. 

In de tweede ronde treft Griekspoor donderdag de Fransman Jo-Wilfried Tsonga, of zijn Italiaanse tegenstander in de eerste ronde Thomas Fabiano. Na de uitschakeling van Haase gisteren was Griekspoor al de laatst overgebleven Nederlander in het enkelspel.