25.000 euro beloning voor gouden tip vergismoord Dairon Alberto

Bij een schietpartij in de Rotterdamse wijk Katendrecht kwam op 28 oktober 2018 Dairon Alberto om het leven. Een team van 25 rechercheurs doet sinds die fatale avond onafgebroken onderzoek. Onlangs breidde het onderzoek zich uit naar Curaçao. Nu looft het Openbaar Ministerie een beloning van € 25.000,- uit voor de gouden tip in het onderzoek.

Lees ook: Daio was niet beoogde slachtoffer liquidatie Rotterdam

Eén van de scenario’s van het onderzoeksteam is dat de dodelijke schietpartij een verrekening is voor een eerdere liquidatie. Daarmee is het niet ondenkbaar dat de liquidatie van Dairon weer tot een andere schietpartij zal leiden. Om die geweldspiraal te doorbreken, is de hulp van tipgevers nodig. De veronderstelling is dat er meerdere mensen zijn die belangrijke informatie hebben, maar deze niet met de politie willen delen.

Het is de politie en het Openbaar Ministerie er alles aan gelegen om een nieuwe schietpartij in een woonwijk met kans op onschuldige slachtoffers te voorkomen. Daarom stelt het Openbaar Ministerie nu € 25.000,- beschikbaar voor de gouden tip die leidt naar de daders van de schietpartij aan de Rechthuislaan.

Lees ook: Daders Rotterdamse liquidatie mogelijk uitgeweken naar Curaçao

Opsporing Verzocht toonde eerder beelden van de twee jonge donkergetinte mannen die die zondag 28 oktober op een Piaggio Skipper richting de Rechthuislaan reden waar Dajo op dat moment met een aantal vrienden op straat stond te kletsen. Daar liep de schutter, die eerder achterop de scooter zat, met een automatisch wapen op het groepje af en schoot op alle mannen. Ook hiervan zijn de beelden getoond. Op die beelden is te zien dat het groepje vrienden wegvlucht, maar dat alleen Dajo niet op tijd kon wegkomen. Hij overleed even later op straat. Ook zijn er nog beelden van de schutter samen met de scooterbestuurder in de buurt van de Schulpweg waar zij hun scooter in brand staken. De beelden zijn terug te kijken in onderstaand filmpje.