Bertens met veel moeite naar tweede ronde Doha

Kiki Bertens heeft zich met veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Doha. De Nederlandse nummer acht van de wereld leek kansloos na de eerste set tegen de Italiaanse Camilla Giorgi, maar sleepte uiteindelijk toch de overwinning binnen: 0-6, 7-6 (7), 6-4.

Bertens won anderhalve week geleden nog het WTA-toernooi van Sint-Petersburg, maar in Doha leek het erop dat ze kansloos was tegen een sterk spelende Giorgi. De Italiaanse maakte geen fouten in de eerste set en sloeg winner naar winner, terwijl Bertens maar fouten bleef maken. Giorgi won de eerste set dan ook met 6-0.

De tweede set ging een stuk meer gelijk op en Bertens had kansen om de tweede set binnen te slepen bij een 5-3 stand in het voordeel van de Nederlandse. Ze kreeg twee setpunten op de service van de Italiaanse, maar die werden weggewerkt. Ook kon ze de set niet uitserveren bij een 5-4 stand. In de tiebreak leek Giorgi aan het langste eind te trekken. De Italiaanse tennisster kwam op een 5-1 voorsprong in de tiebreak, maar ging daarna rare fouten maken. Bertens kwam terug in de set en bij het derde setpunt in de tiebreak en vijfde setpunt in de set was het raak voor de Nederlandse na weer een fout van Giorgi.

Bertens wist in het begin van de derde set een gat te slaan. Ze kwam op een 3-0 voorsprong. Toch wist de Italiaanse terug te komen en nam zelfs de leiding in de beslissende set. Toch kwam Bertens weer terug en won de set met 6-3, nadat Giorgi in het eind van de set weer veel fouten maakte.

In de tweede ronde speelt Bertens tegen de Spaanse Carla Suárez Navarro.