FOK! Wat een weer: superzacht weer in aantocht

Welkom!

We gaan vertrekken voor een periode met heel fraai weer en sterk oplopende temperaturen. Gisteren was het nog een graad of 8 en was er een afwisseling van (hoge) bewolking en zonneschijn. Er moet nog één zwak front passeren, maar daarna is het de zon wat een een aantal dagen de klok gaat slaan.

Dat front kwam vannacht het noorden binnen en trok maar heel geleidelijk naar het zuiden.  Bij dat front(je) viel plaatselijk wat lichte motregen. 

Vandaag beginnen we dan op veel plaatsen grijs met veel bewolking, maar uiteindelijk klaart het vanuit het zuiden op. Tegen het eind van de middag bereiken de opklaringen dan ook het noorden. Op veel plaatsen eindigt de dag dus zonnig. Het wordt hierbij een graad of 9 en er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestelijke wind.

Zoals ik al zei worden de dagen erna steeds zonniger en zachter. Tegen het weekend is zelfs 15 graden in Limburg mogelijk. Alleen de kustgebieden, en dat betreur ik zeer als iemand die in de nabijheid van zee vertoeft, moet het kwik wat achterblijven. Maar als het meezit zit een 12 graden er ook wel in voor hier. Alleen op de Wadden blijft het dan nog wat frisser. Maar dat is vrij normaal. De wind draait daarbij naar het zuidoosten. 

Tot ziens!  

Opklaringen bij een parkeerplaats (Foto: Iteejer)
Opklaringen. Mooie wolkenluchten boven deze wat troosteloze parkeerplaats. (Foto: Iteejer)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.