Skir Pinturault wereldkampioen op combinatie

Alpineskiër Alexis Pinturault heeft op het wereldkampioenschap in het Zweedse Åre het goud gepakt op de alpinecombinatie. Voor de Fransman, goed voor olympisch zilver in Pyeongchang, is het zijn eerste mondiale individuele titel.

De dag begon met een matige afdaling, die amper een minuut duurde. Dominik Paris uit Italië was er de snelste, slechts 0,03 seconden voor de verrassende Amerikaan Ryan Cochran-Siegle en 0,38 tellen voor de Noor Aleksandr Aamodt Kilde. Luca Ärni was op 1,23 seconden en de twintigste plek de eerste rappe slalommer, Marco Schwarz (21e op 1,25), Victor Muffat-Jeandet (23e op 1,49) en Pinturault (24e op 1,52) waren ook nog uiterst gevaarlijk.

De Sloveen Stefan Hadalin was met plek dertig (+1,88) de eerste die de slalom af mocht werken en dat deed hij uitstekend. Pinturault dook 0,24 seconden onder zijn tijd door...maar daar bleef het bij, en dus pakte Hadalin nogal verrassend het zilver. Schwarz kwam tekort voor het goud, maar pakte op 0,46 tellen van Pinturault wel brons. Paris deed het van de afdalers nog het beste: hij viel terug naar de negende stek, ondanks het feit dat de slalom zelfs nauwelijks 40 seconden duurde.