Dubbelslag ijscrosser Naasz bij historische Crashed Ice in Fenway Park

IJscrosser Cameron Naasz heeft tijdens Red Bull Crashed Ice in Boston een dubbelslag geslagen. De Amerikaanse tweevoudig wereldkampioen won de wedstrijd en pakte daarmee de leiding over in het wereldkampioenschap.

In het historische honkbalstadion Fenway Park werd geschiedenis geschreven: voor het eerst vond Crashed Ice plaats in een stadion en dat beviel goed. Naasz was de hele dag al overtuigend en maakte dat in de finale af. Luca Dallago uit Oostenrijk werd na een fraaie strijd met de Canadees Scott Croxall tweede, de Fransman Tristan Dugerdil kon zijn verrassende finaleplek niet bekronen met iets beters dan een ook al knappe vierde plek.

Een week eerder in Jyväskylä ging Naasz er al vroeg uit, dit keer profiteerde hij juist: WK-leider Kyle Croxall ging in de achtste finales onderuit, nummer twee Mirko Lahti schopte het niet voorbij de kwartfinales en dus is Naasz de nieuwe leider in het WK, voor de gebroeders Scott en Kyle Croxall, Luca Dallago, Lahti en Marco Dallago.

Bij de vrouwen ging de winst naar de dominante wereldkampioene Amanda Trunzo. Voor eigen publiek klopte ze de Canadese Myriam Trepanier en de eveneens Amerikaanse Tamara Meuwissen, terwijl Anaïs Morand uit Zwitserland vierde werd.

Crashed Ice in Boston, met de vrouwenfinale vanaf 1:03 uur en de mannenfinale vanaf 1:13 uur (Bron: YouTube)