Haase onderuit tegen Kukushkin in eerste ronde ABN AMRO-toernooi

Robin Haase is maandag op het ABN AMRO World Tennis Tournament uitgeschakeld in de eerste ronde. In Rotterdam verloor de 31-jarige Hagenaar in twee sets van Mikhail Kukushkin: 2-6 en 6-7 (4).

Haase begon slecht aan de wedstrijd Kazach. Hij verloor meteen zijn eerste servicegame en in de vijfde game van de eerste set verloor de nummer 55 van de wereld opnieuw zijn service. Kukushkin, die twee plaatsen hoger staat op de wereldranglijst won eenvoudig de eerste set met 2-6.

In de tweede set ging het tussen de Nederlander en de Kazach gelijk op. In de zesde game van de tweede set kreeg Haase zijn eerste breakpunt van de wedstrijd, maar die wist Kukushkin weg te werken. Bij een 5-5 stand kreeg Kukushkin kansen om de Nederlander te breaken, maar dit maal slaagde Haase om de breakpunten weg te werken. In de tiebreak die zou volgen was Kukushkin net iets sterker dan Haase.

Vorig jaar bereikte Haase nog de kwartfinales in Rotterdam. In de strijd om een plek in de halve eindstrijd verloor hij toen van Roger Federer. Dat voor Haase toen het beste resultaat in Rotterdam.