FOK! Wat een weer: overgang naar droog weer

Welkom!

Na een weekend met veel regen hadden we gisteren een overgangsdag. De afgelopen dagen viel er plaatselijk 25 tot 30 mm aan regen. Dit was voorlopig wel het laatste hemelwater. Gisteren viel er nog een enkele bui, zeker in het noorden en oosten, en net over de grens in Duitsland kwam daar zelfs nog een klap onweer bij voor. In de rest van het land scheen de zon behoorlijk wat uren. In het zuiden knapte het pas later op de dag op.

Vanaf nu is het een tijdlang droog en rustig weer. De eerste dagen is het wel overwegend bewolkt en schijnt de zon slechts af en toe. Maar vanaf donderdag komt die blinkende bol wél goed uit de verf en kunnen we al een klein beetje lente proeven. De maxima gaan dan omhoog tot boven de 10 graden. In de nacht is het dan nog wel fris en is er kans op een graadje vorst. Met de zon en aangename temperaturen kunnen we ons opmaken voor een aantal fraaie dagen.

Tot ziens!  

Spanje in de zon (Foto: Kroesel)
De zon schijnt volop in Spanje. Dit is de omgeving van Cabanes in de regio Catalonie. ( Foto: Kroezel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.