Bejaarde vrouw aangereden, dader(s) spoorloos

Een 76-jarige vrouw raakte zondag 10 februari bij een verkeersongeval op de Dorpsstraat in Renswoude ernstig gewond toen ze bij het oversteken van het zebrapad werd aangereden. De bestuurder van de auto die haar aanreed ging er met hoge snelheid vandoor.

Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis, waar bleek dat ze meerdere botbreuken had opgelopen. Later die avond werden twee verdachten aangehouden in Scherpenzeel. Hun voertuig werd in beslag genomen. Uit onderzoek is gebleken dat deze twee mannen niets met het ongeluk te maken hadden. Ze zijn in vrijheid gesteld en hun voertuig is teruggegeven.

In het onderzoek zijn er meerdere getuigen gehoord. Volgens hen is de weggereden auto een klein model, donkerkleurig voertuig waar meerdere inzittenden in zaten. Het kenteken zou mogelijk beginnen met VP- 8… De auto moet schade hebben aan de voorzijde.

De politie vraagt getuigen van het ongeval zich te melden bij de politie via 0900-8844. Beeldmateriaal kan via het tipformulier naar de polite gestuurd worden. Ook anoniem bellen kan, via 0800-7000. Tot slot vraagt de politie om direct 112 te bellen als mensen de bewuste auto zien rijden of ergens aantreffen.