'Mahi laat FC Groningen achter zich voor Europa League-deelnemer'

Mimoun Mahi gaat zijn loopbaan vermoedelijk voortzetten bij FC Zürich. Zijn huidige werkgever FC Groningen lijkt de stap ook toe te juichen. Verschillende media, waaronder Voetbal International, melden dat de aanvaller op weg is naar de huidige nummer vier van de Zwitserse Super League. Mahi kan nu nog van club wisselen omdat de transfermarkt in Zwitserland pas op 15 februari op slot gaat.

De 24-jarige aanvaller beschikt bij FC Groningen over een aflopend contract, waardoor de Trots van het Noordentoch nog een transfersom aan hem overhoudt. De tweevoudig international van Marokko kan zich naast de Zwitserse competitie ook gaan voorbereiden op Europa League-voetbal, aangezien FC Zürich het in de knockout-fase van dat toernooi opneemt tegen Napoli.

Mahi ontbrak zondag al in de wedstrijdselectie voor het duel tussen FC Groningen en Vitesse, al gaf trainer Danny Buijs na die wedstrijd aan dat zijn speler ziek was. De geboren Hagenaar speelde in totaal vierenhalf jaar voor de Groningers en kwam in die periode tot 126 officiële optredens. Mahi was eerder actief bij Sparta Rotterdam.