Johnson wint opening NASCAR-seizoen na massacrash

NASCAR-coureur Jimmie Johnson heeft op de Daytona International Speedway de Advance Auto Parts Clash gewonnen, de openingsrace van het seizoen in de NASCAR Cup Series. Die telt nog niet mee voor het kampioenschap: het is een soort all-star race voor oud-winnaars en coureurs die vorig jaar minstens één keer een poleposition pakten.

De race werd twee keer onderbroken door de regen, de ene keer wat langer dan de andere, maar verder verliep een en ander allemaal vrij rustig, met vooral Paul Menard die de touwtjes voorin stevig in handen had. Dat ging echter fout: twintig ronden voor het einde probeerde veteraan Jimmie Johnson de leiding over te nemen van Menard, waarbij ze met elkaar in aanraking kwamen. Johnson ontsnapte, Menard ging de muur in en ontketende zo een massale crash.

Johnson gaf na afloop toe dat hij hoorde dat er regen aan zat te komen en dat de race dus elk moment voorbij kon zijn. Het bleek een goed moment om de aanval te kiezen, want na de massacrash begon het inderdaad te regenen: einde race en Johnson won eindelijk weer eens een race, ook al telt de Clash niet mee voor het kampioenschap.

Zondagavond gaat het seizoen écht van start. De eerste race in de titelstrijd is dan de Daytona 500, gelijk de voornaamste race in de NASCAR-wereld.

De Big One (Bron: YouTube)