Klaassen met twee assists van grote waarde bij winnend Werder Bremen

Werder Bremen mag drie punten bijschrijven in de Bundesliga. Mede dankzij Davy Klaassen werd Augsburg overtuigend verslagen. De oud-Ajacied leverde twee assists af, beide op Milot Rashica. Door de comfortabele zege komt Werder Bremen in punten gelijk met TSG 1899 Hoffenheim, dat met dertig punten de negende plaats bezet. Voor het verliezende FC Augsburg blijft de gevarenzone van de Bundesliga dichtbij.

Werder Bremen plaatste zich midweeks na een spectaculair duel met Borussia Dortmund (3-3) voor de volgende ronde van de DFB Pokal, door de strafschoppen beter te nemen dan de huidige koploper van de Bundesliga. In de competitie eindigden de laatste twee wedstrijden van de Noord-Duitse formatie in een gelijkspel, tegen Eintracht Frankfurt (2-2) en 1.FC Nürnberg (1-1). Door een overwinning op FC Augsburg zou Werder Bremen de aansluiting behouden met de subtop van de Bundesliga.

Bremen had in eigen stadion slechts vijf minuten nodig om op voorsprong te komen. Max Kruse speelde Klaassen op een fraaie manier vrij, waarna de middenvelder de bal afleverde bij Rashica. De Kosovaarse vleugelaanvaller, die in het verleden voor Vitesse speelde, kapte in het strafschopgebied Konstantinos Stafylidis uit en schoof de bal beheerst langs Augsburg-doelman Gregor Kobel. Twintig minuten na de openingstreffer verdubbelde Werder Bremen de score. Na een vrije trap van Ludwig Augustinsson viel de bal voor de voeten van Johannes Eggestein, die doeltreffend uithaalde.

Kort na de tweede treffer breidde Werder Bremen de voorsprong uit naar 3-0. Klaassen lanceerde Rashica, die Reece Oxford de baas was en het leer in de verre hoek krulde. Na rust behield de thuisploeg de controle in het duel, al liet men zich iets minder gelden in aanvallend opzicht. Kruse kreeg een mogelijkheid om de marge verder uit te breiden, terwijl doelman Jiri Pavlenka aan de andere kant voorkwam dat FC Augsburg tot scoren kwam. Uiteindelijk verzorgde Kevin Möhwald zeven minuten voor tijd het slotakkoord, door vanuit een afgeslagen voorzet de 4-0 tegen de touwen te schieten.