Voormalig TellTale-medewerkers starten eigen studio

Een viertal medewerkers van de ten onder gegane ontwikkelaar TellTale hebben hun eigen studio opgericht. Adhoc Studio, zoals ze het genoemd hebben, zal zich net als TellTale vooral bezighouden met het vertellen van interactieve verhalen. Hiervoor dragen ze de aflevering Bandersnatch van Netflix-serie Black Mirror aan als groot voorbeeld, wat erop duidt dat ze voor het vertellen van hun verhalen verder kijken dan alleen de gamesindustrie.

"Het voelt alsof we aan het begin staan van een grote verandering in hoe we media consumeren. De scheidslijn tussen film, televisie en games is aan het vervagen. Met streamingdiensten in onze huizen en op onze smartphones leven we in dit unieke tijdperk waarin elke drempel tot interactie verdwenen is. Als experts op het gebied van interactieve verhalen, denken we dat nu de tijd is om een studio te vormen die content maakt voor dit tijdperk," aldus Pierre Shorette, een van de grondleggers van de studio.

Adhoc Studio heeft nog geen voorbeelden genoemd van het specifieke soort content dat ze gaan maken, maar wel dat dit meer richting de live-action interactieve fictie zal gaan. "Dit is nog onontdekt gebied, dat zowel creatief als commercieel lucratief kan zijn. We zijn erg enthousiast over wat we aan het doen zijn en met wie we werken. We zullen hier binnenkort meer over kunnen zeggen."

adhoc studio