Verstappen volbrengt ook deel twee van taakstraf

Max Verstappen heeft zaterdag het tweede deel van zijn taakstraf uitgevoerd. In Geneve nam de Red Bull Racing-coureur deel aan het FIA International Stewards Programme. De Nederlander kreeg de straf opgelegd na het duwen van Esteban Ocon na afloop van de Brazilaanse Grand Prix.

In januari heeft Verstappen tijdens de Formule E-wedstrijd een dag meegelopen met de stewards. Zaterdag stond het tweede deel van de straf op het programma. Tijdens FIA International Stewards Programme in Geneve heeft hij deelgenomen aan een aantal sessies waarbij een incident werd onderzocht en vervolgens in overleg met de stewards een straf werd bepaald.

“We doen ons werk op de baan en proberen alles uit onze race te halen, en het moge duidelijk zijn dat de stewards hun werk doen om via de beste manier een eerlijke beslissing te kunnen nemen”, aldus Verstappen. “Het is een goede les geweest en ik heb veel geleerd, zowel tijdens mijn dag in Marrakesh, waar ik me heb vermaakt en die me veel inzicht gaf m.b.t. de stewards, en nu hier. Ik denk dat het goed is om ook aan dit event te hebben deelgenomen.”