Spurs blijven dankzij Sánchez en Eriksen bovenin meedoen

Tottenham Hotspur heeft zich zondag verzekerd van de vierde zege op rij in de Premier League. De Londenaren wonnen met 3-1 van Leicester City. De Spurs blijven daardoor meedoen in de bovenste regionen: de club staat derde, met twee punten achterstand op Manchester City voorafgaand aan het duel tussen the Citizens en Chelsea (17:00 uur). Het gat tussen Tottenham en koploper Liverpool bedraagt vijf punten.

Het enige doelpunt van de eerste helft werd voorbereid en gemaakt door een ex-Ajacied. In plaats van een hoge voorzet te geven, koos Kieran Trippier ervoor om Christian Eriksen buiten het strafschopgebied te bedienen uit een corner. De vrijstaande Deen gaf vervolgens de voorzet en Davinson Sánchez kopte raak met een snoekduik. Beide ploegen hadden reden om tevreden en ontevreden te zijn over de eerste helft. Tottenham had na een kwartier graag een strafschop gekregen, maar in plaats daarvan ontving Son Heung-min een gele kaart voor een vermeende schwalbe. Uit camerabeelden bleek dat er wel degelijk contact was met Harry Maguire.

Leicester speelde ook zeker geen slechte eerste helft. De ploeg van Claude Puel kreeg via Harvey Barnes uitstekende kansen om tot scoren te komen, maar de middenvelder schoot tweemaal naast het doel van Hugo Lloris. In de tweede helft moest Lloris wel ingrijpen, toen Demarai Gray vlak voor het doel een vrije kopkans kreeg. De spits gaf de bal niet genoeg kracht en richting mee. Het beste moment van Lloris moest echter nog komen: de doelman pareerde een penalty van Jamie Vardy, na heel licht contact tussen Jan Vertonghen en James Maddison. De frustratie was groot bij Tottenham toen arbiter Michael Oliver naar de stip wees, maar Lloris raadde de intenties van invaller Vardy.

Kort na de gemiste penalty was het raak aan de overzijde. Eriksen nam de bal over na slecht uitverdedigen van Leicester, combineerde met Fernando Llorente en schoot raak vanbuiten het strafschopgebied. Een kwartier voor tijd bracht Vardy zijn naam echter alsnog op het scoreformulier. De aanvaller kwam voor zijn man, werd vlak voor het doel gevonden door Ricardo Pereira en bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. Niettemin trok Tottenham de zege over de streep. Sterker nog: in de blessuretijd maakte Son er 3-1 van. De ploeg van Mauricio Pochettino kan zich nu richten op de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund van woensdag.