Uitslag FC Emmen - ADO Den Haag

FC Emmen heeft zondagmiddag in extremis drie punten aan het bezoek van ADO Den Haag overgehouden. Het team van trainer Dick Lukkien leidde in de rust met 2-0 over de bezoekers, die in de slotfase echter de achterstand wegpoetsten en met een punt uit Drenthe leken te vertrekken. Een flinke knal van Anco Jansen vanaf een meter of 25 bezorgde de Emmenaren alsnog de volle buit: 3-2.

FC Emmen legde in de eerste helft de basis voor de overwinning. Het team van Lukkien was in de eerste 45 minuten de bovenliggende partij en strafte genadeloos de fouten in de defensie van ADO af. Na zes minuten liep het team van Fons Groenendijk reeds achter de feiten aan. Een diepe bal van Stef Gronsveld ging langs de verdediging van ADO en Alexander Bannink kon het leer langs de uitstormende doelman Robert Zwinkels tikken: 1-0.

ADO liet FC Emmen het spel maken en ontsnapte tot tweemaal toe aan de 2-0. Een inzet van Braken ging net naast en Dion Malone kon ternauwernood de tweede treffer van Bannink voorkomen. Luttele minuten later ging Malone echter in de fout. Hij hoopte dat de bal over de achterlijn zou rollen, maar Caner Cavlan zette goed door en bediende Braken: 2-0. Een goede inzet van Anco Jansen ging daarna net naast en had de 3-0 kunnen zijn.

Het voetbal in de tweede helft was niet heel best. De ploeg van Lukkien leunde op de dubbele voorsprong, terwijl ADO na rust fel startte maar aanvankelijk niet verder dan een kopbal van Shaquille Pinas kwam. Enkele minuten na zijn invalbeurt bracht John Goossens de spanning echter terug en nam hij de aansluitingstreffer voor zijn rekening. FC Emmen leek het duel helemaal weg te geven toen Tomas Necid vijf minuten later al vallend voor de 2-2 zorgde.

Luciano Slagveer had vervolgens de 3-2 op zijn hoofd, maar na voorbereidend werk van Jansen kopte hij naast. Het was uiteindelijk Jansen die niet veel later met een schitterende inzet vanaf een meter of 25 het leer in de kruising en achter Zwinkels schoot. FC Emmen staat door de zege op een veertiende stek, met evenveel punten als nummer dertien ADO.

ADO Den Haag player Giovanni Troupee (L) and FC Emmen player Anco Jansen (R) during the game Emmen - ADO. (PRO SHOTS/Niels Boersema)
ADO Den Haag-speler Giovanni Troupee (L) and FC Emmen-speler Anco Jansen (R) tijdens Emmen - ADO. (PRO SHOTS/Niels Boersema)