Geen succes Nederlandse degenschermers in World Cup

In de schermwereld staan dit weekeinde de World Cups degenschermen op het programma, met de vrouwen in Barcelona en de mannen in Vancouver. Nederlandse deelname was er genoeg, maar succes bleef uit.

In Barcelona werden Day de wijn, Ellen Obster en Eveline van den Bergh in de groepsfase uitgeschakeld. Roos Kroese ging in de eerste knock-outronde met 8-15 onderuit tegen Aliya Luty uit Frankrijk, terwijl Cheryl de Jong met 11-15 geklopt werd door de Duitse Anna Hornischer. Kelly Boone schopte het het verst: zij kwam tot de derde ronde, waarin de Zuid-Koreaanse Lee Hye-in met 3-15 veel te sterk was.

Lee schopte het uiteindelijk tot de finale, waarin Vivian Kong Man Wai uit Hong Kong met 15-12 te sterk was. De Poolse Aleksandra Zamachowska en de Estse Kristina Kuusk pakten brons.

De vier mannen in Vancouver kwamen allemaal door de groepsfase, maar in de eerste ronde viel het doek voor drie van hen. Randy Postma ging met 6-15 onderuit tegen de Italiaan Valerio Cuomo, Rafael Tulen verloor met 11-15 van de Hongaar Zsombor Banyai en Kim Sang-min uit Zuid-Korea was met 12-15 te sterk voor David van Nunen. Tristan Tulen kwam tot de laatste 64, maar daarin was Grigori Beskin uit Israël met 12-15 te sterk.

De Japanner Koki Kano pakte uiteindelijk de winst door Enrico Garozzo uit Italië in de finale met 15-7 te kloppen, de Amerikaan Jacob Hoyle en de Fransman Alexandra Bardenet pakten brons.