Eerste World Cup-zege snowboardcrosser Bolton

Snowboardcrosser Cameron Bolton heeft voor het eerst in zijn loopbaan een World Cup-zege gepakt. De 27-jarige Australiër was in het Duitse Feldberg de beste in omstandigheden die vanwege de wind niet makkelijk waren.

Bolton nam in de finale de leiding, met de Duitsers Paul Berg en Konstantin Schad in zijn kielzog. Die konden echter geen serieuze aanval meer plaatsen en dus ging de winst naar Bolton, vóór Berg en Schad. De vierde plek was voor de pas 21-jarige Yoshiki Takahara, maar daar mocht hij uitermate blij mee zijn: in zijn negen eerdere World Cup-optredens had hij het nog geen één keer tot de laatste 32 geschopt.

Glenn de Blois was in de achtste finales uitstekend bezig en lag lang op kop, maar moest in de laatste meters alsnog twee plaatsen afstaan en lag eruit.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen pakte de Amerikaanse veterane Lindsey Jacobellis de winst, alweer de 31e uit haar carrière. De Italiaanse Michela Moioli moest op gepaste afstand genoegen nemen met plek twee, voor de Tsjechische Eva Samkova en de Française Chloe Trespeuch.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)