Van der Poel ook de beste in Lille

Mathieu van der Poel heeft de eindzege in de DVV-trofee veroverd, een klassement op tijd. De Nederlander, die vorige week wereldkampioen werd in Bogense, reed meteen vanuit de start weg bij concurrenten en zag deze pas terug bij de finish. 

Van der Poel begon matig aan de DVV-trofee. Bij de eerste wedstrijd in dit klassement verloor de renner van Corendon - Circus op de Koppenberg meer dan vier minuten op Toon Aerts. In de volgende zes wedstrijden pakte Van der Poel de zege en voorafgaand aan de laatste wedstrijd begon hij met 58 seconden voorsprong op Aarts aan de laatste wedstrijd.

Vanuit de start reed Van der Poel meteen weg bij concurrenten. De Nederlandse alleskunner op de fiets bouwde langzaam zijn voorsprong uit, maar door een valpartij zonder erg, bleef de voorsprong beperkt. Aan de finish had hij negen seconden over op Michael Vanthourenhout. Voor de wereldkampioen in het veldrijden was het alweer zijn 29ste zege dit seizoen in het veldrijden.

Uitslag mannen:
1. Mathieu van der Poelin 1u03'29"
2. Michael Vanthourenhout op 9"
3. Toon Aerts 13"
4. Lars van der Haar 14"
5. Laurens Sweeck 14"
6. David van der Poel 16"
7. Corne van Kessel 17"
8. Joris Nieuwenhuis 17"
9. Quinten Hermans 31"
10. Jim Aernouts 35" 

Bij de vrouwen ging de winst naar Sanne Cant. De wereldkampioene nam in het laatste deel van de slotronde afstand van en won voor Denise Betsema en Loes Sels. Inge van der Heijden, de wereldkampioene bij de beloftes, pakte een mooie vierde plaats in Lille. In het eindklassement was Cant de beste voor Sels. 

Uitslag vrouwen:
1. Sanne Cant in 45'37"
2. Denise Betsema op 2"
3. Loes Sels 3"
4. Inge van der Heijden 7"
5. Nikki Brammeier 45"
6. Ellen Van Loy 54"
7. Katherine Compton 55"
8. Laura verdonschot 1'25"
9. Annemarie Worst 1'38"
10. Alice Maria Arzuffi 1'40"