FOK! Wat een weer: veel regen, maar beterschap op komst

Gegroet!

Dat was een echte waaidag gisteren. In het hele land stond minstens windkracht 6 en tot, met uitzondering van Limburg, diep in het binnenland windkracht 7. Langs de kust was de wind meestal 8 Bft. Er was sprake van enige overlast. Het weerbeeld was echter wel vrij vriendelijk. De zon scheen geregeld en het bleef op een enkele bui in het zuiden na, op de meeste plaatsen droog. Dat kunnen we van vandaag niet zeggen.

Er komt namelijk nóg een depressie onze kant op. Dat is echter wel voorlopig de laatste. Vanaf maandag neemt een hogedrukgebied het heft in handen en kunnen we ons opmaken voor een reeks droge dagen. Ook de zon lijkt dan goede zaken te gaan doen. De pluim liet een zogezegde zig-zag-beweging zien. Dat betekent een grote dagelijkse gang. Concreet betekent dat volgende week een graad of 10 overdag en s'nachts rond of iets onder 0.

Maar eerst vandaag nog. Van storm is geen sprake meer. Het wordt een gewone depressie en deze levert veel regen op. Er kan wel 15 tot 25 mm regen gaan vallen morgen. Niet overal, maar de kans is wel aanwezig. Maar dat we allemaal zeker 10 mm krijgen staat wel vast.

De wind zwakt tijdelijk helemaal af, maar wakkert na passage van een occlussie weer aan. Eerst is de wind zuidwest, maar draait uiteindelijk naar noordwest. In het zuiden staat meer wind dan in het noorden. 

Maandag valt er nog een enkele bui, maar daarna overgang naar stabiel en heel aardig weer.

Fijne zondag!  

Oceaan (Foto: Interpretatie)
Vrijwel windstil en mooi weer op de Atlantische Oceaan. Fraaie foto van Interpretatie. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.