Yates wint koninginnenrit in Ronde van Valencia, Izagirre nieuwe leider

Adam Yates heeft de vierde etappe in de Ronde van Valencia gewonnen. Op de slotklim naar Alcala-Alcocebre was de Brit van Mitchelton-Scott net iets sterker dan Alejandro Valvarde. Pello Bilbao werd op drie seconden derde vlak voor zijn ploeggenoot Ion Izagirre, die de leiderstrui overneemt van Edvald Boasson Hagen.

Vandaag in de Ronde van Valencia stond de koninginnenrit op het programma. Onderweg moesten de renners meerdere beklimmingen over en in laatste drie kilometer stond nog een beklimming te wachten met een gemiddelde stijgingspercentage 8,8% met stukken van ver boven de 10%.

Drie renners wisten zich af te scheiden van het peloton met als belangrijkste renner Silvan Dillier. De nummer twee van de laatste Parijs-Roubaix was te sterk voor zijn medevluchters en met nog dertig kilometer stond de Zwitser van AG2R La Mondiale er alleen voor. Hij had op dat moment nog een vier minuten voorsprong op het peloton, maar aan de voet van de slotbeklimming hield Dillier nog maar vijftig seconden over en zou dan ook snel gegrepen worden door de eerste van het peloton.

Op de klim trok eerst Movistar hard door voor wereldkampioen Valverde. Het zorgde ervoor dat er nog maar een klein groepje overbleef zonder leider Boasson Hagen. Merhawi Kudus opende als eerste de aanval, maar raakte nooit weg. In de slotkilometer plaatste Yates zijn aanval, waar niemand een antwoord op had en eigenlijk vrij makkelijk zijn eerste overwinning van het seizoen pakte.

Valverde moest genoegen nemen met een tweede plaats en wacht nog steeds op zijn eerste zege in zijn wereldkampioentrui. Izagirre werd vierde op twee seconden en staat daarmee aan de leiding van het algemeen klassement, dankzij zijn goede tijdrit op de openingsdag.