Mogulskiër Kingsbury wereldkampioen, goud Galysheva

Freestyleskiër Mikael Kingsbury heeft zich in het Amerikaanse Solitude gekroond tot wereldkampioen op de moguls. Voor de 26-jarige Canadees, al jarenlang dominant in het mogulskiën, is het na 2013 (moguls) en 2015 (dual moguls) zijn derde wereldtitel.

Olympisch kampioen Kingsbury zette in de kwalificatie de beste score neer en deed dat in de eerste finalerun ook. In de beslissende run scoorde hij vervolgens 84,89 punten en dat was goed voor de wereldtitel. Met 81,95 en 81,66 punten ging het zilver en brons naar Matt Graham uit Australië en Daichi Hara uit Japan, waarmee het podium precies hetzelfde was als vorig jaar tijdens de Spelen in Pyeongchang. De Japanner Ikuma Horishima, twee jaar geleden verrassend goed voor WK-goud op zowel de moguls als dual moguls, eindigde als vierde.

Kingsbury wint goud (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen kwam uittredend wereldkampioene Britteny Cox uit Australië niet door de kwalificatie en daar profiteerde Yuliya Galysheva van. De Kazachse veterane werd vijfde in de kwalificatie, vierde in de eerste finale en pakte met 79,14 punten in de grote finale het goud, nadat ze in voorgaande jaren al brons en zilver won. Met 78,99 punten pakte Jakara Anthony namens Australië het zilver, voor de 78,70 punten van regerend olympisch kampioene Perrine Laffont uit Frankrijk.

Galysheva wint goud (Bron: YouTube)