Demonstratie voor de slachtoffers van Jeugdzorg

Stichting Opkomst voor het Kind en de organisatie Mothers Revolution organiseren samen met de steungroep Help Yvonne Floor en Max Douwes op woensdag 13 februari een demonstratie voor de ‘slachtoffers van jeugdzorg’.  Een van die slachtoffers is de 13-jarige Max Douwes, over wie we al eerder schreven

Stichting Opkomst voor het Kind: “Een kind wordt opgesloten omdat hij bij zijn moeder wil zijn, een moeder wordt opgesloten omdat zij haar kind wil beschermen. Laat zien dat wij het niet langer pikken wat het jeugdzorgsysteem ouders en kinderen in Nederland aandoet.”

De stichting maakt zich onder meer hard om de macht van onder andere Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming in te perken. Het zou alleen in geval van hard bewijs van misbruik, mishandeling of verwaarlozing, mogelijk moeten zijn om kinderen uit huis te plaatsen aldus de stichting.

De demonstratie, die mede in het leven is geroepen om Max en zijn moeder, Yvonne Floor, te steunen zal woensdagmiddag 13 februari vanaf 15:15 uur plaatsvinden op de Neuhuyskade bij het gebouw van de Raad voor de Kinderbescherming (Regio Haaglanden) in Den Haag.

Zowel een woordvoerder van Mothers Revolution als een slachtoffer van Jeugdzorg zullen hun verhaal doen. Aansluitend zal er muziek worden gedraaid en zullen er bloemen worden gelegd voor de slachtoffers van Jeugdzorg.

Demonstratie voor de slachtoffers van Jeugdzorg in Den Haag (Foto: Pixabay)
Demonstratie voor de slachtoffers van Jeugdzorg in Den Haag (Foto: Pixabay)