Internationaal gezochte fraudeur opgepakt in Utrecht

Een gezochte fraudeur die internationaal gesignaleerd stond vanwege onder meer een openstaande gevangenisstraf van vijf jaar, is afgelopen maand in Utrecht opgepakt. Bij zijn arrestatie werden een groot aantal dure spullen aangetroffen die in beslag werden genomen.

De 54-jarige man, verblijvend in Utrecht, is veroordeeld voor fiscale en andere delicten in april 2018. De man was veroordeeld tot vijf jaar cel en heeft 62 vermogensdelicten op zijn naam staan. Hij wordt nu daarnaast ook verdacht voor poging tot oplichting voor 2 miljoen euro, valsheid in geschrifte en oplichting die hij pleegt via ID-fraude. Deze zaken zijn nu in onderzoek bij de recherche. Daarnaast moet de man nog ruim 600.000 euro betalen, vanwege een ontneming van crimineel voordeel in een zaak uit 2015.

Hij was tot nu toe niet vindbaar. Onderzoek door de recherche leidde naar zijn verblijfplaats, waar hij 14 januari aangehouden werd. In de woning waar de man verbleef vonden agenten onder andere dure horloges, meerdere telefoons, autosleutels van dure auto’s en meerdere laptops. Deze werden samen met administratie direct in beslag genomen.