Van Gerwen klopt Smith in herhaling WK-finale

Michael van Gerwen is de Premier League begonnen met een zege op Michael Smith. De herhaling van de WK-finale eindigde in een 7-5 overwinning voor de Brabander, die pas in de allerlaatste leg toesloeg.

Van Gerwen, die afgelopen weekend The Masters won, zegevierde de afgelopen drie edities van de Premier League en gaat nu voor zijn vierde titel op ee n rij. Bully Boy was vorig jaar niet alleen Van Gerwens tegenstander in de finale van de Premier League . Hij was eerder dit jaar ook de tegenstander van Van Gerwen in de finale van het WK. In beide gevallen ging Van Gerwen er met de winst vandoor.

Smith snoepte nog wel de eerste leg van Van Gerwen af, maar dat zette de Nederlander een leg later direct weer recht. Ook een break van Van Gerwen in de zesde leg, die een 4-2 stand opleverde, werd meteen weer hersteld door Smith. Het ging vervolgens tot 5-5 gelijk op. Van Gerwen hield daarna zijn eigen leg en stelde daarmee in elk geval een punt veilig. In de laatste en beslissende leg sloeg de Kale Sloopkogel echter toch weer toe tegen Smith, die Van Gerwen nog nooit wist te verslaan op een groot TV-toernooi. De Nederlander pakte de leg van Smith af en won met 7-5.

Eerder op de avond startte Raymond van Barneveld zijn laatste Premier League met een nederlaag tegen James Wade (7-4). Gerwyn Price won met dezelfde cijfers van Daryl Gurney. Mensur Suljovic kwam niet verder dan 6-6 tegen Chris Dobey, een van de negen darters die mag invallen voor Gary Anderson. Ook Peter Wright en Rob Cross deelden de punten met een 6-6 gelijkspel. 

2019 Premier League - Night One - Thursday February 7
Utilita Arena, Newcastle
James Wade 7-4 Raymond van Barneveld
Gerwyn Price 7-4 Daryl Gurney
Chris Dobey 6-6 Mensur Suljovic
Michael van Gerwen 7-5 Michael Smith
Peter Wright 6-6 Rob Cross

Night Two - Thursday February 14
The SSE Hydro, Glasgow
Peter Wright v Michael Smith
Rob Cross v James Wade
Raymond van Barneveld v Gerwyn Price
Daryl Gurney v Glen Durrant
Mensur Suljovic v Michael van Gerwen