Freestyleskiër Woods wereldkampioen slopestyle, vrouwenwedstrijd afgelast

Freestyleskiër James Woods heeft zich in het Amerikaanse Solitude laten kronen tot wereldkampioen op de slopestyle. Voor de 27-jarige Brit is het zijn tweede grote titel, nadat hij in 2017 op de X-Games goud won op de big air.

In de finale zette Woods in de tweede van drie runs een score van 86,68 punten neer. De nummer twee, de 18-jarige Noor Birk Ruud, probeerde in de derde run een aanval te plaatsen, maar ging onderuit en moest met de 85,40 punten van zijn tweede run genoegen nemen. Dat was wel goed voor zilver: drievoudig X-Games-kampioen Nick Goepper, winnaar van olympisch brons (2014) en zilver (2018), pakte brons met 85,18 punten. Mees van Lierop bleef steken in de kwalificaties en werd 35e.

Het goud van Woods (Bron: YouTube)

De vrouwenwedstrijd op de slopestyle werd wegens de uiterst slechte weersomstandigheden afgelast. Daarmee zijn nu al drie olympische onderdelen afgelast tijdens het WK in de staat Utah, want op de big air ging het feest voor de snowboarders bij zowel de mannen als vrouwen wegens het weer niet door.

Op de aerials bij de mannen ging het goud naar de 20-jarige Rus Maxim Burov. Met zijn 130,09 punten was hij olympisch kampioen Oleksandr Abramenko uit Oekraïne te sterk af. Abramenko scoorde 126,24 punten en won zilver, de pas 18-jarige Zwitser Noé Roth sprong zich met 125,22 punten naar het brons.

Het goud van Burov (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen ging het goud naar de Wit-Russische Aliaksandra Ramanouskaya, die met 113,18 punten een klap beter was dan de rest. De Russische Liubov Nikitina scoorde met de finalesprong 89,88 punten, net als de Chinese veterane Xu Mengtao, maar het zilver ging vanwege een hogere individuele score naar Nikitina.

Het goud van Ramanouskaya (Bron: YouTube)