Man klaagt ouders aan omdat hij geboren is zonder zijn toestemming

Een of andere 27-jarige malloot uit India, genaamd Raphael Samuel, heeft zijn ouders aangeklaagd vanwege het feit dat hij geboren is zonder zijn toestemming. Dat doet hij, althans volgens zijn moeder, om aandacht te vragen voor de overbevolking op aarde. Alleen in India wonen al ruim 1,3 miljard mensen. 

Hoewel Samuel een prima band heeft met zijn ouders en een geweldig leven leidt naar eigen zeggen, doet dat niets aan zijn aanklacht af. Volgens hem heeft hij daar niet om gevraagd. Raphael is een antinatalist. Antinatalisme is een filosofische stroming die een negatieve waarde toekent aan geboorte, in tegenstelling tot natalisme.

De term werd voorgesteld door figuren zoals Arthur Schopenhauer, Emil Cioran, Peter Wessel Zapffe, en David Benatar. Groepen in Nederland die antinatalisme aanmoedigen zijn onder meer de Beweging ter Vrijwillig Uitsterven van de Mensheid.

Meneer Samuel wil dus graag aandacht genereren voor dit onderwerp. Op zijn Facabookpagina plempt hij dan ook met enige regelmaat onderstaande boodschappen neer.