Piemel rondslingeren richting scholieren mag niet

In Brabant is een 18-jarige jongeman veroordeeld tot het betalen van 350 euro. De hardloper stond in september vorig jaar met zijn piemel te 'zwaaien en draaien' richting langsfietsende schoolkinderen en dat mag niet.

Volgens een 13-jarige jongen, die met een vriendin langs kwam fietsen, werden ze door de hardloper aangekeken terwijl de jongeman druk in de weer was met zijn jongeheer. Daardoor waren de kinderen bang dat de piemelslingeraar hen iets aan zou doen, wat overigens niet gebeurde.

De (potlood)vent(er) zelf zei dat het niet zijn bedoeling was dat de kinderen hem zouden zien, maar dat vond de politierechter niet zo geloofwaardig. Een en ander gebeurde immers rond vier uur 's middags, toevallig precies de periode op de dag waarop veel kinderen richting huis fietsen.

De officier van justitie wilde nog wel even toevoegen dat het allemaal ook weer niet enorm dramatisch was. Het OM noemde het in fraaie bewoordingen een 'oprisping van een jongeman die zijn eigen geilheid niet onder controle kon houden', waarbij het ook nog eens zijn eerste aanraking met de politie was.

Als het niet om minderjarige scholieren, maar om volwassen ging die met hem werden geconfronteerd zouden de justitiële handen er vermoedelijk van af zijn getrokken, of werd het hoogstens met een schikking geregeld.

De jongen uit Haren kwam zelf niet opdagen op zijn rechtszaak, de officier van justitie had een vermoeden dat meneer zich een beetje schaamde.