Advocaat met bedwantsen zorgt voor ontruiming rechtbank

In de Amerikaanse staat Oklahoma is een rechtbank deze week ontruimd wegens een niet al te frisse advocaat. De man had namelijk nogal wat bedwantsen bij zich en dus moest de ongediertebestrijding erbij gehaald worden.

Volgens Scott Walton, de sheriff van Rogers County, kropen de beestjes over het hele lichaam van de advocaat. "Het is moeilijk voor te stellen dat iemand niet door heeft dat er overal bedwantsen over hem heen kruipen", aldus Walton. "Iemand in de zaal zei dat ze duidelijk iets in zijn nek zag kruipen, wat later bedwantsen bleken te zijn. Hij had zijn jas ook over wat documenten gelegd en toen zijn jas verplaatst werd ontdekte men daar ook bedwantsen", zegt de sheriff.

Mike Clarke, de baas van de veiligheid in de rechtbank, vertelt dat de advocaat uiterst nonchalant was over de situatie. "Volgens mij kon het hem niks schelen. We hebben de rechtbank geëvacueerd, wat vanwege de aanwezigheid van gevangenen wat zorgen opriep. We zijn er in elk geval niet blij mee dat iemand in zo'n toestand naar binnen komt en iedereen in de weg zit."