Lammers: "Minister loog tegen kamer over F1 op Zandvoort"

Jan Lammers heeft vandaag op NH Radio weer wat nieuwe elementen aan de strijd rond een Nederlandse Formule 1-wedstrijd toegevoegd. Zo vertelde hij dat Assen geen kandidaat meer is en hij deed uit de doeken hoe minister Bruno Bruins de kamer verkeerd heeft geïnformeerd.

Lammers is beoogd sportief directeur voor de mogelijke Grand Prix van Nederland op Zandvoort en kent vanuit die positie de nodige details. "Bruins zei dat Zandvoort vijf miljoen nodig had en Assen niet. Dat is niet zo. Bovendien noemde hij Assen nog als optie voor een Grand Prix, maar dat is niet zo", aldus Lammers op NH Radio.

"Die vijf miljoen is een vereiste van de Formule 1-organisatie. Zij zeggen dat als ze investeren in een race er ook een bijdrage van de overheid moet zijn. Als je dan suggereert dat Zandvoort wel geld nodig heeft en Assen niet, dan creëer je een verkeerde stemming." Zo vulde de oud Formule 1-coureur aan. Lammers is nog steeds positief over de kans van een F1-wedstrijd in de duinen ondanks gebrek aan financiële steun van de provincie en de rijksoverheid.

Lammers gelooft niet dat Assen nog daadwerkelijk in de race is voor de Grand Prix van Nederland. "Als Assen nog steeds van mening is dat ze nog kans hebben, breng die correspondentie dan naar buiten. Want dan moet het transparant gemaakt worden. Maar we weten dat het niet zo is, net als de minister. Maar zo is het moeilijk om als Tweede Kamer wat te besluiten, als de informatie niet volledig is."

Lammers: "Minister loog tegen kamer over F1 op Zandvoort" (Pro Shots / Joris Verwijst)
Lammers: "Minister loog tegen kamer over F1 op Zandvoort" (Pro Shots / Joris Verwijst)