Politie Amsterdam schiet man dood bij DNB

Bij De Nederlandsche Bank aan het Westeinde in Amsterdam hebben agenten rond 19.15 uur meerdere keren op een man geschoten. Volgens omstanders is hij overleden. Een omstander laat aan AT5 weten ongeveer twintig schoten te hebben gehoord. De politie is massaal aanwezig. Ook werden er drie ambulances en een traumateam opgeroepen. Een politiewoordvoerder zegt dat er door de politie een persoon is neergeschoten, maar ze heeft verder nog geen informatie.

Foto
Een andere omstander heeft het slachtoffer gefotografeerd. Meerdere agenten staan om hem heen. Ambulancepersoneel is op die foto nog niet te zien, maar op videobeelden die later gemaakt zijn staan ze wel. Ze zijn inmiddels vertrokken, het slachtoffer ligt nog bij de bank. Volgens getuigen die hem zagen liggen, leeft hij niet meer. De politie kan dat niet bevestigen.

Bij het tankstation aan de Gooiseweg zou een auto zijn klemgereden en de inzittenden zouden zijn aangehouden. Ook zouden trams worden tegengehouden, reizigers zouden niet mogen uitstappen.

Veertig agenten
'Er stonden ongeveer veertig agenten en zo'n twintig tot dertig politieauto's', zegt een getuige tegen AT5. 'Zelfs gepanserde voertuigen, van die SUV's met blauwe lampen erop. De hele straat was afgezet en ook er tegenover is alles afgezet.' 

Update 20:50 uur
De politie laat op Twitter weten dat ze een melding kregen van een 'persoon met een vuurwapen' op het Westeinde. Toen ze deze persoon wilden benaderen kwam de persoon met het vuurwapen dreigend op hen af. Daarop heeft de politie het vuur geopend. Er zou ook één omstander gewond zijn geraakt bij het voorval.