Bokser Kovalev neemt wraak en pakt wereldtitel terug, Commey maakt gehakt van Chaniev

Voor het boksen gaan we, zoals wel vaker, weer even terug naar het weekeinde. In het Texaanse Frisco werd stevig gevochten, met in totaal drie wereldtitels die in drie gevechten op het spel stonden.

We beginnen met de Rus Sergey Kovalev (32-3) en de Colombiaan Eleider Alvares (24-0). Storm klopte Kovalev in augustus vorig jaar door hem in de zevende ronde drie keer tegen het canvas te slaan, waardoor de Colombiaan de WBO-wereldtitel in het lichtzwaargewicht (-79,4kg) pakte.

In Frisco wilde Kovalev wraak nemen en dat lukte: na twaalf ronden wezen alle drie juryleden Krusher aan als nieuwe wereldkampioen, een titel die hij vanaf 2013 al geruime tijd in handen had tot hij twee keer verloor van de inmiddels gestopte Andre Ward.

De Ghanees Richard Commey (27-2) vocht in het lichtgewicht (-61,2kg) om de vacante IBF-wereldtitel tegen de Rus Isa Chaniev (13-1) en dat duurde niet lang. Commey mepte Chaniev laat in de eerste ronde neer en herhaalde dat in de tweede ronde niet één, maar twee keer. Dat was genoeg voor de scheidsrechter, die er gelijk een einde aan maakte. Commey mag het in april waarschijnlijk al opnemen tegen de Oekraïner Vasiliy Lomachenko, regerend wereldkampioen bij de WBA en WBO.

Commey laat Chaniev kansloos (Bron: YouTube)

Oscar Valdez (24-0) uit Mexico verdedigde zijn WBO-wereldtitel in het vedergewicht (-57,2kg) voor de vijfde keer, dit keer met Carmine Tommasone (19-0) uit Italië als opponent. Dat werd vrij eenzijdig: Tommasone ging in de vierde ronde twee keer neer, kwam in ronde zes ook in aanraking met het canvas en werd ook in de zevende ronde neergeslagen. Voor de scheidsrechter was dat het teken om er een einde aan te maken en dus blijft Valdez ongeslagen wereldkampioen.

In Londen vocht Sergio Garcia (28-0) om de Europese titel in het superweltergewicht (-69,9kg) tegen de Brit Ted The Big Cheese Cheeseman (15-0). El Niño werd na twaalf ronden unaniem aangewezen als winnaar en mag zo langzamerhand mogelijk eens gaan dromen van een wereldtitelgevecht.

Lawrence Okolie (10-0) zette zijn vooralsnog indrukwekkende carrière voort door de Hongaar Tamas Lodi (20-11) in de derde ronde voor al de vierde keer tegen het canvas te slaan, waarna de scheidsrechter ingreep. De Brit pakte daarmee de continentale WBA-titel in het cruisergewicht (-90,7kg).

De continentale WBA-titel in het lichtzwaargewicht ging naar de Brit Craig Richards (13-1), die op knock-out won van landgenoot Jake Ball (12-1), zijn vierde KO-zege op rij.