Niki Terpstra kan titel Ronde van Vlaanderen verdedigen

Niki Terpstra mag op 7 april zijn titel verdedigen tijdens de Ronde van Vlaanderen. De organisatie van de Hoogmis heeft zijn ploeg Direct Énergie een wildcard gegeven. Ook het Corendon-Circus van Nederlands kampioen Mathieu van der Poel en Roompot-Charles mogen aan de start verschijnen.

Direct Énergie en Roompot-Charles zijn geen ploeg uit de WorldTour en hebben daardoor geen vast startbewijs voor de WorldTour-wedstrijden. Direct Énergie ontving eerder al een wildcard voor de komende editie van Parijs-Roubaix, de klassieker die Terpstra in 2014 won.

Van der Poel zijn ploeg en Roompot-Charles hebben op hun beurt ook te horen gekregen dat ze van start mogen in de Amstel Gold Race. Hij veroverde afgelopen zondag voor de tweede keer de regenboogtrui in het veldrijden. Van der Poel verlegt nu zijn aandacht naar de weg. De Brabander maakte vorig jaar al duidelijk dat hij klassiekers wil rijden in het voorjaar.

De Ronde van Vlaanderen gaf Cofidis, Sport Vlaanderen-Baloise, Vital Concept-B&B Hotels en Wanty-Gobert het recht om in De Ronde te mogen starten.