Zes landen kandidaat voor WK hockey in 2022 en 2023

Australië, Duitsland, Maleisië, Nieuw-Zeeland, India en Spanje zijn kandidaat voor de volgende WK’s voor mannen en vrouwen in 2022 en 2023. Landen konden zich tot 31 januari aanmelden bij de internationale hockeyfederatie FIH. Op 14 juni maakt de FIH bekend waar de wereldkampioenschappen worden gehouden.

Al eerder onthulde de FIH de twee momenten waarop de WK’s worden gespeeld: in de zomer van 1 tot en met 17 juli 2022 en in de eerste maand van het jaar 2023 (13 tot en met 29 januari). Bij die vaststelling is rekening gehouden met het schema van de FIH Pro League. In welke maand de dames en heren spelen, is nog niet definitief. Dat wordt mede bepaald aan de hand van de locaties.

De Europese landen Duitsland en Spanje doen een gooi naar het WK in juli 2022. Duitsland wil het WK voor dames of heren, Spanje wil alleen het WK voor de mannen. Ook Maleisië wil in die periode het toernooi voor de mannen houden. Australië, India en Nieuw-Zeeland willen allemaal het vrouwentoernooi hosten in januari 2023. India wil ook opnieuw gastheer zijn van het het mannentoernooi, al lijkt die kans klein omdat afgelopen december het WK ook al in Bhubaneswar werd gehouden. De Oranje Heren behaalden daar zilver, de wereldtitel ging naar België. Het WK voor vrouwen was vorig jaar zomer in Londen. Daar wonnen de Oranje Dames.