FOK! Wat een weer: wisselvallig met veel wind

Goeiedag!

Grijs, grijs en een variatie op grijs is grijs. Meer was het weer niet gisteren. Het enige voordeel vergeleken met andere grijze dagen de afgelopen periode was dat het van tijd tot tijd regende. Plaatselijk viel er al zo'n 10 mm en ook vannacht viel er nog regen. Verder was de wind nadrukkelijk aanwezig.

In de loop van de nacht trok de regen via het noordoosten het land uit. Helemaal droog werd het niet. Later vandaag lijkt het wel op de meeste plaatsen droog te worden en breekt zelfs de zon even door. Nog steeds staat er een krachtige tot harde zuidwestenwind, maar ook deze zwakt in de loop van de middag wat af. Zodoende zal de dag toch wat vriendelijker eindigen. Bij dit alles wordt het rond de 7 graden.

De eerstkomende dagen is het nog erg wisselvallig. Mogelijk komt het op zondag tot storm, maar dat is nog niet zeker. Wat wel zeker lijkt is dat de neerslag en wind daarna afnemen en er meer ruimte voor de zon komt. We komen dan onder invloed van een krachtig hogedrukgebied. Daarbij wordt het na een zacht weekend ook weer een beetje frisser.

Tot ziens!  

Robben in zee (Foto: Interpretatie)
Robben in zee. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.