XCOM-esque Phoenix Point wederom vertraagd

De release van Phoenix Point, De spirituele opvolger van XCOM en het persoonlijke project van XCOM-bedenker Julian Gollop, is opnieuw uitgesteld. In plaats van juni moet de turn-based tactical game nu in september verschijnen.

Het is weer het gebruikelijke verhaal zoals we dat in 99 van de 100 keer te horen krijgen wanneer games uitgesteld worden. Er is meer tijd nodig om 'te testen' en om de gameplay 'op te poetsen' om spelers de 'best mogelijke ervaring' te kunnen bieden. Net als bij het vorige uitstel brengt de heer Gollop in een persoonlijke boodschap op het YouTube-kanaal van Phoenix Point het nieuws.

Het is gelukkig geen grote vertraging en degenen die Gollop een beetje kennen hebben er alle vertrouwen in dat het uiteindelijk goed komt met deze titel, getuige ook de voortreffelijke gameplaybeelden die we tot nu toe te zien kregen. Overigens verschijnt er in maart al wel een nieuwe 'backer-release' met een boel nieuwe content voor de mensen die Phoenix Point tijdens de crowdfunding op Fig hebben gesteund.