Assen nog in gesprek over F1 GP in Nederland

Assen geeft de strijd om de Grand Prix van Nederland nog niet op. Ondanks dat volgens de uitgelekte brief die RTL Nieuws vanavond publiceerde Zandvoort de enige kandidaat lijkt, blijkt de organisatie van het TT Circuit nog in gesprek te zijn met de Formule 1-leiding.

"Wij kenden de brief niet. Het is wel verrassend dat de brief juist vandaag naar buiten komt. Net na het nieuws van minister Bruins dat Zandvoort geen geld van het kabinet krijgt voor de organisatie van een Grand Prix. Daarnaast gaat het om een vertrouwelijke brief. Het is niet netjes dat die naar buiten komt", zo reageert Jos Vaessen, voorzitter van de stichting die de Formule 1 naar Assen probeert te halen, tegenover RTV Drenthe.

Assen is nog altijd in gesprek over de mogelijkheid van een grand prix in Drenthe. "Wij hebben vrijdag contact gehad met de FOM in Londen en hebben ze verteld dat het voor ons ook krap wordt als we pas eind maart weer verder kunnen praten. Daarom hebben ze ons nu weer uitgenodigd voor een gesprek. Het wordt eind februari of begin maart. Als we niet meer in de race zouden zijn, zou deze afspraak overbodig zijn", aldus Vaessen.

Assen nog in gesprek over F1 GP in Nederland (Pro Shots)
Assen nog in gesprek over F1 GP in Nederland (Pro Shots)