Alleen Zandvoort nog in de race voor F1 GP in Nederland

Alleen het circuit van Zandvoort is nog in de race om gastheer van de Nederlandse Grand Prix in 2020 te zijn, zo blijkt uit een brief die RTL Nieuws in handen heeft.

Het circuit in de duinen heeft nog tot 31 maart om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen om een Formule 1-wedstrijd in Nederland te mogen organiseren. Hiervoor zou een bedrag tussen de 30 en 40 miljoen euro nodig zijn. Eerder vandaag werd bekend dat de Rijksoverheid geen geld in de Grand Prix van Nederland zal investeren, Zandvoort vroeg om een bijdrage van 5 miljoen euro.

Mocht Zandvoort het benodigde bedrag niet bij elkaar krijgen voor 31 maart dan vervalt de exclusiviteit in de onderhandelingen voor een plekje op de F1-kalender en zal de Formule 1-organisatie met andere circuits in andere landen gaan praten over de plek van Zandvoort op de kalender voor 2020.

Over een mogelijke race in Assen wordt met geen woord gerept in de brief. Aangezien er wordt aangegeven dat er na 31 maart met circuits in andere landen gepraat zal worden lijken de kansen voor het circuit in Drenthe verkeken voor 2020.

Alleen Zandvoort nog in de race voor F1 GP in Nederland (Pro Shots / Joris Verwijst)
Alleen Zandvoort nog in de race voor F1 GP in Nederland (Pro Shots / Joris Verwijst)