FOK! Wat een weer: bewolkt en motregen

Er is veel bewolking met van tijd tot tijd regen of motregen. Langs de zuidwestkust is er lokaal kans op mist. Verder wordt het later op veel plaatsen nevelig en in het noordwestelijk kustgebied is er dan ook mogelijk mist. Later in de middag en in de avond gaat het van het zuidwesten uit harder regenen. De middagtemperatuur ligt rond 7°C. De zuidelijke wind is meest matig, langs de kust en op het IJsselmeer in de ochtend eerst nog (vrij) krachtig.

In de nacht van woensdag op donderdag trekt een actief regengebied van zuidwest naar noordoost over het land. De temperatuur ligt rond 7°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig en in het westelijk kustgebied mogelijk even hard.

Donderdagochtend verlaat het regengebied het noordoosten. Van het westen uit trekken vervolgens enkele buien over het land. In de loop van de middag neemt de buiigheid van het westen uit af en komt er meer ruimte voor de zon. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind draait in de loop van de dag naar zuidwestelijke richting en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard. (Bron: KNMI)

Ochtendstond heeft goud in de mond  (Foto: DJMO)
Ochtendstond heeft goud in de mond (Foto: DJMO)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.