Ajax schrijft drietal nieuwelingen in voor Champions League

Ajax heeft Lisandro Magallán, Lassina Traoré en Bruno Varela ingeschreven voor de Champions League, zo is te zien op de website van de UEFA. De drie spelers werden in januari aangetrokken en kunnen in de achtste finales van het toernooi tegen Real Madrid hun debuut maken namens de huidige nummer twee van de Eredivisie.

Luis Manuel Orejuela, Matteo Cassierra en Maximilian Wöber hebben Ajax in januari verlaten en zijn derhalve niet door de club ingeschreven. Opvallend genoeg staan de namen van Kaj Sierhuis en Azor Matusiwa wel op de lijst. De twee spelers zijn verhuurd aan respectievelijk FC Groningen en De Graafschap.

Een maximum van 25 spelers, waarvan er 2 keepers moeten zijn, mogen op de A-lijst staan. Een minimum aantal van acht plaatsen is gereserveerd voor zelf opgeleide spelers. Als een club minder dan acht spelers uit de eigen jeugdopleiding heeft, dan wordt het maximum aantal spelers op de A-lijst ingekort. Een speler mag op de B-lijst geplaatst worden als hij geboren is na 1 januari 1997 en moet vanaf zijn vijftiende verjaardag twee jaar onafgebroken voor de club hebben gespeeld.

Ajax neemt het volgende week op tegen Real Madrid. De titelverdediger komt op 13 februari op bezoek in de Johan Cruijff ArenA. Een kleine drie weken later, op 5 maart, volgt de return in het Santiago Bernabéu.