Jonge snowboarder Loginov wereldkampioen parallelreuzenslalom

Snowboarder Dmitry Loginov heeft zich in het Amerikaanse Solitude ietwat verrassend gekroond tot wereldkampioen op de parallelreuzenslalom. De pas 19-jarige Rus werd eerder dit seizoen, in september, nog wereldkampioen bij de junioren in Nieuw-Zeeland.

Loginov begon met simpele winst op de Oostenrijker Andreas Prommegger, waarna hij de Italiaan Edwin Coratti de finish niet zag halen. Zijn ervaren landgenoot Vic Wild, dubbel olympisch kampioen in 2014, ging in de halve finales onderuit en dus stond Loginov in de finale. Daarin ontmoette hij de Sloveen Tim Mastnak, die makkelijk van de onervaren Duitser Elias Huber won en vervolgens nipt te sterk was voor Lukas Mathies uit Oostenrijk. De Duitser Stefan Baumeister kon na een val geen partij bieden in de halve eindstrijd.

In de finale was het Mastnak zelf die het geen moment spannend kon maken: al na een paar meter lag hij in de sneeuw en dus was de titel binnen voor Loginov. Baumeister pakte nog wel de bronzen medaille door Wild in de kleine finale te kloppen.

De mannenfinale (Bron: YouTube)

Bij de vrouwen stonden Selina Jörg uit Duitsland en Natalia Soboleva uit Rusland in de finale. Jörg deed dat via de Zuid-Koreaanse Jeong Hae-rim, de Duitse Carolin Langenhorst en de Zwitserse Ladina Jenny, terwijl Soboleva afrekende met Nadya Ochner uit Italië, de Oekraïnse Annamari Dancha - die Michelle Dekker in de achtste finales versloeg - en haar eigen landgenote Milena Bykova.

In de finale ging het halverwege fout voor Soboleva en dus mocht Jörg zich voor het eerst in haar leven tot wereldkampioene laten kronen. Jenny won de kleine finale van Bykova en mag het brons dus mee naar Zwitserland nemen.

De vrouwenfinale (Bron: YouTube)