Crashed Ice-zege Croxall na spectaculaire finale

In het Finse Jyväskylä is de tweede Red Bull Crashed Ice-wedstrijd van het seizoen gehouden. De winst ging naar Kyle Croxall uit Canada, de wereldkampioen van 2012 in het ijscross, waarbij men met vier tegelijk de ijsbaan af schaatst.

In het steenkoude Jyväskylä werd het een spannende finale. Kyle's broer Scott Croxall was de hele dag al ronduit dominant en ging in de finale ook gelijk weer aan de leiding, maar de regerend en tweevoudig wereldkampioen maakte halverwege een fout, ging onderuit en eindigde als vierde. Zijn broer profiteerde en pakte de winst door thuisheld Mirko Lahti in een mooie strijd te kloppen, de Oostenrijker Luca Dallago eindigde als derde. Namens Nederland eindigde Danny Hanssen als 45e, Mathijs Ruijsch kwam niet verder dan de 111e en voorlaatste plek.

Bij de vrouwen ging de winst naar de Amerikaanse wereldkampioene Amanda Trunzo, die de Zwitserse oud-kunstschaatsster Anaïs Morand en de Canadese Myriam Trepanier versloeg. Oud-wereldkampioene Jacqueline Legere uit Canada werd vierde.

Komend weekeinde staat in Boston in de VS de volgende wedstrijd op het programma in de strijd om het WK ijscross.

Red Bull Crashed Ice in Jyväskylä, met de mannenfinale vanaf 1:20.00 uur (Bron: YouTube)