Bazoer voor drie duels geschorst na duwen van vierde official

Riechedly Bazoer is voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn rode kaart van afgelopen zondag. De middenvelder van FC Utrecht deelde na afloop van het duel tussen PEC Zwolle en FC Utrecht (4-3) een duw uit aan vierde official Sander van der Eijck.

"De vierde official wordt weggeduwd door Bazoer. Dat is onacceptabel, dus die krijgt een rode kaart. Hij raakte hem niet even aan, hij duwde hem echt weg. Dat is onacceptabel gedrag", zei scheidsrechter Björn Kuipers daarover in gesprek met FOX Sports . Door de schorsing mist de huurling van VfL Wolfsburg de wedstrijden tegen PSV, De Graafschap en Excelsior.

Trainer Dick Advocaat nam het na afloop van de wedstrijd nog op voor zijn speler. "Die Bazoer is natuurlijk ook teleurgesteld", aldus Advocaat, die cynisch verder ging. "En die geeft die vierde man, die heeft natuurlijk een verschrikkelijk belangrijke functie, een duwtje. En dan geeft hij hem rood, ja sorry, loop door en zeg: niet meer doen, jochie. Maar ga geen rood geven, dan begrijp je er toch niks van? De vierde man mag dan ook een beslissing nemen, verschrikkelijk zeg."

Urby Emanuelson kreeg tijdens de wedstrijd een directe rode kaart van arbiter Kuipers. De middenvelder heeft hiervoor een wedstrijd schorsing gekregen. Vanuit een eerdere schorsing had hij nog een duel voorwaardelijk open staan, waardoor Emanuelson twee wedstrijden geschorst is. Hij ontbreekt hier in de aanstaande duels met PSV en De Graafschap.